Presidentvalget i USA 2020

Hvilket år vi har hatt i markedene.  Vi fikk en flott start på året men så gikk markedet kraftig ned da Coronaviruset kom i mars.  Den store rekylen vi har hatt og en svak september.

Jeg har prøvd å gi deg rammeverk som vil gjøre det lettere for deg å spille markedene.  På Twitter har jeg skrevet om 3. kvartal og resultatsesong rallyet i juli og den svake september dette gjør kvartalet til nok et klassiskt kvartal.

Som dere vet handler 2020 om presidentvalget i USA med sine politiske og økonomiske implikasjoner.  Denne gangen er det Trump mot Biden.  Biden ligger foran på meningsmålingene og Trump er årets underdog.

Sist valg tok Trump igjen Hillary Clinton de siste dagene før valget.  I 2016 trodde mange at markedet ville begå mageplask om Trump vant men historien viser oss at det ikke gikk slik.  Det ble et flott rally etter valget.

En av mine favoritter blant investorene Warren Buffett, the Oracle of Omaha, har et ordtak: «What we can learn from history is that we do not learn from history.»  Jeg har prøve å overbevise dere å gjøre bruk av historisk kunnskap om markedene mange ganger.

I grafen over kan du se et gjennomsnittlig valgår og et vanlig år i markedet.  Det du kan se i et typisk valgår er et rally i andre halvår, et svakt september, et nølende marked før valget og et rally etter.  Dette chartet presenterte jeg for dere sist valg i 2016.  De som trodde på at historien ville gjenta seg med rally etter valget cashet inn..

Over viser jeg dere årets marked.  Som dere vet har vi hatt et flott rally i år som i et typisk valgår og et dårlig september og nå ser det ut til at markedet er litt nølende før valget også.  Chartet over et typisk valgår synes å være nyttig i år igjen.  De som har spilt markedet som et typisk valgår har gjort noe klokt.

Forrige gang i 2016 rådet jeg dere til å kjøpe med begge hender hvis markedet begynte å stige etter valget.  Mine blogg lesere fra den gangen har erfart et stort rally etter valget og jeg håper de fulgte mitt råd om å kjøpe seg inn.

Denne gangen vil jeg komme med lignende råd.  Kjøp hvis markedet begynner å gå opp samme hvem som vinner av Trump og Biden.  Noe du i tillegg må vurdere denne gangen er at vi er i midten av en Pandemi, hvis økonomiene må stenge ned igjen på grunn av viruset kan det være markedet vil gå ned igjen.  Men denne bloggen er jo i hovedsak om hvordan du skal spille valget.  Kanskje vi skal lytte til det investorer som Buffett foreslår å tro på at historien gjentar seg.

Kjøp inn og ri rallyet hvis markedet etter valget tar av.  Dette fungerte all right i 2016.

Lykke til med dine investeringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *