Oddsenes år

I 2017 kom jeg med bloggen  «The stock speculator». Her forklarte jeg at jeg ville at du skulle spille markedet etter subjektive odds. Du har kanskje spilt poker.  I poker er det viktig å vite hvilke odds hånden din har for å vinne. Alle erfarne pokerspillere vet dette. 

Hva har markedene med poker å gjøre? Over kan du se siste halvår av S&P 500 indeksen. Som min resultatsesong teori sier så var markedet avventende desember 2022.  I fjor prøvde jeg å analysere hvordan børsen ble i 2023.  Jeg fant ut at børsen har gått ned med mer enn et år i rad bare 4 ganger siden 1930-tallet.  Hvis en bruker statistikk har det vært mindre enn 20% sjanse for et bear marked på 2 år eller mer de siste 90 år.  Et rally har da 80% sannsynlighet.  Klart dette er et forenklet bilde av verden men hvordan faktisk gikk det?

Vi fikk et storslagent rally i januar.  Oddsene stemte, og hvis du hadde spilt etter oddsene ville du ha cashet inn. Det synes som å spille etter oddsene var lurt 2023.

Hvilke andre odds sammenhenger har jeg lært deg de siste årene.  Min resultatsesong teori sier at det er en 60% sjanse for et rally fra kvartalets start. Selv denne større sannsynligheten skjedde fyldest dette året.

2. februar når FAANG aksjene hadde kommet med tall raste børsen.  Sannsynligheten for en korreksjon etter kvartalstall er også 60%.

Det ser ut til at 2023 er oddsenes år.  En deltaker i markedet ville ha gjort det bra ved å spille etter oddsene dette året.

Det er selvsagt ikke slik hvert år.  Noen år går markedene etter den minste sannsynligheten.

I bloggen «The stock speculator» prøvde jeg å lære deg å alltid sette odds på de ulike markedssituasjonene.  En pokerspiller ville ha fortalt deg at å spille etter de beste oddsene lønner seg i lengden.

Jeg har tidligere kommet med annen innsikt om markedet. Å alltid følge markedsretningen som starter. Hvis du har satt dine odds på markedet, legg til kunnskapen om at det er lurt å følge markedsretningen når den starter, dette vil ha fungert nå også i 2023.

Tenk slik som dette. En 80 % sannsynlighet for et godt år og 60% sannsynlighet for rally i januar.  Når toget forlater stasjonen i starten av kvartalet hopp på, da er det god sjanse for resultatsesong rally. Tenk likedan når vi nå nærmer oss 2. kvartal.

Husk å sette dine egne odds på markedet gjennom hele året.  2023 oddsenes år så langt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *