Investeringer et år inn i pandemien

Vi er kommet mer enn et år inn i den største pandemien på 100 år.  Det som er interessant for oss investorer er det gode aksjemarkedet. Noen ville jo tro at en pandemi som dette ville være en katastrofe for markedet. Faktisk er det helt motsatt det har vært et av de sterkeste markedene jeg noen gang har sett.

Her har du chartet til teknologi indeksen Nasdaq. Som du kan se er den opp 100% fra bunnen av pandemien.  Sterk BNP vekst har drevet dette markedet nesten ut av proporsjon. Jeg har aldri sett en dobling av markedet på litt over et år før.

Hva nå, markedet ser ut til å ha litt motstand litt over 14.000 nivået. Er dette svakhet er dette en situasjon å ta gevinst.  Det å ta gevinst må være nøkkelordet her, noen tar tydeligvis gevinst på disse nivåene.

På denne tiden i juni har meglerhusene startet analysen av hvordan den kommende resultatsesongen blir. Vi vil fra nå av få se hva Wall Street konkluderer. Hvis det blir ventet sterke resultater vil vi få mitt resultatsesong rally, noe jeg har skrevet om i tidligere blogger.

Så nå er det for den kloke investor å analysere om vi får resultatsesong rally eller ikke, kjøp hvis dere ser rallyet starter er mitt syn.

I denne bloggen vil jeg gjerne fokusere litt på råvarer som olje og gull. La meg starte med oljen. Tidligere har jeg kommet med et rammeverk om hvordan en bør spille oljeprisen basert på settingen rundt OPEC møter.

I november ble jeg på Twitter spurt om mitt syn på oljeprisen. Jeg hintet mine følgere om å lese mine Opec blogger.  For å gjøre det enkelt for deg skal jeg oppsummere mine hovedpoeng fra disse bloggene. Mitt syn har vært å ta en posisjon hvis oljeprisen skulle begynne å gå rundt slike møter. Jeg håper i hvert fall at du tar i bruk denne strategien i kommende olje rally.

Nå er det din jobb å ri oljerallyet og ta gevinst når for eksempel nye Opec møter får oljeprisen til å gå ned.

Når det kommer til gull ser jeg på metallet som en sikring mot inflasjon. Det vi har vært vitne til nå er et rally i gull helt til det siste FED møtet og kanskje til den siste amerikanske arbeidsmarkedsrapporten.

Du kan se dette rallyet helt fra april i dette chartet og at metallet korrigerer etter siste arbeidsmarkedsrapport. Jeg har konkludert med at Wall Street har startet å se på inflasjonen som under kontroll fra FEDs side og Wall Street har tatt gevinst i metallet. For de som følger meg på Twitter har dere sett at jeg har vært heldig å vekte ned gull i min trading watchlist.

Hva med mine siste top performere.  Jeg vil gjerne nevne biofuel selskapet Aemetis som har steget helt til nr. 10 på Wall street i år, og toppet ut i april som nr. 2 med hele 1000% avkastning.  Mitt syn på aksjen nå er å se om nåværende rekyl fortsetter. Biobrensel med en fremtid nå når vi har en grønn Biden administrasjon i Washington.

Over til mitt siste funn SemiLEDs som også er nesten topp 10.  Se om vi får en fortsettelse på rallyet. Det ser ut som den har tatt en liten pause i rallyet, det ser ut som litt gevinstsikring..  Følg denne aksjen fremover fordi den er den beste semiconductor aksjen i år. Semiconductorer har en god markedsposisjon på grunn av en generell markedsmangel.  Nå får vi se hvor bra den kan utvikle seg.

Vil gjerne nevne noe som gjelder mine råd om alle volatile aksjer, trade med en trailing stop loss, dette for å ta vare på fin gevinst.

Lykke til med tradingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *