I midten av september og noe ned

September har rykte på seg for å være den verste måneden i året.  2020 ser ut til å bli et slikt år.  Siden 2. september har markedet gått ned 10%, sannsynligvis en korreksjon.

Chartet over viser markedet den siste måneden.  Et fint rally helt til vi kom til september.  På Twitter har jeg forberedt dere litt på hva som kunne komme.  September er en måned en bør være litt forsiktig.  De fleste store selskaper nå har korrigert slik som vår favoritt på lang sikt Apple.

I «Hvordan investere under en Pandemi» fra august ga jeg dere råd om å ri markedet og selge når det begynte å gå ned.  Dette synes som en klok plan nå.  Bloggen min hadde ikke så verst timing.

Dere investorer lurer vel på hva dere skal gjøre nå i midten av september.  Dere lurer sikkert på om dette er slutten på det fine markedet vi har hatt i elleve år eller om dette er nok en korreksjon.

Den storstilte pengetrykkingen skulle indikere at rallyet skulle fortsette.  Men når vil det oppadgående markedet ta slutt.  BNP tall indikerer en saktegående økonomi,  real økonomien ser ikke bra ut.

Sånn som jeg tolker grafen over vil markedet falle litt mer, ingenting tyder på et kortsiktig rally.  Hvis du tenker som i mitt Kvartalssesong perspektiv på aksjer, kan det bli et mulig rally rundt starten på kvartal 4.   Min kvartalssesong teori sier at det er en sjanse for et rally fra kvartalets begynnelse.

Andre jeg har lest foreslår at dette er en sunn korreksjon.  Hva skal du tro?  I min verden er vi i en veldig interessant del av korreksjonen, vil det falle mer eller vil 4. kvartal ta oss inn i et oppadgående marked igjen.

Dette er det lengst gående bullmarkedet i historien.  I mars i år hadde rallyet vart i 11 år.  Dette rallyet vil garantert ta slutt en dag.  Sannsynligheten for at det er nå er mye høyere enn si for 5 år siden.  Vi kommer bare nærmere og nærmere et nedadgående marked for hvert år som går.

Nå er det viktig å følge retningen på markedet som starter nå og vær spesielt oppmerksom på et mulig rally rundt starten av neste kvartal.  Det er bare et par uker igjen nå.  La oss se om markedskommentarene får rett i at dette bare er en sunn korreksjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *