Hvordan investere under en Pandemi

Min blogg Investing under a Pandemic fra 23 aug 2020


Jeg ønsker å komme med en blogg for å kommentere det nåværende aksjemarkedet. Markedet gikk rett ned ved de første tegn til pandemi. Investorene fikk panikk og solgte seg tungt ned da økonomiene lukket og det kom inn svært dårlige BNP estimater.

 I februar og mars solgte Nasdaq seg ned 30% og mange dager raste markedet med så mye som 9% på enkeltdager.   I min blogg fra februar spådde jeg noenlunde en markedskorreksjon men ikke noe i nærheten av det raset vi fikk. Den måten jeg resonnerte på i februar var at børsen ofte korrigerer etter resultat sesongen.

This image has an empty alt attribute; its file name is nasdaq230820.gif

Her har dere et chart over Nasdaq det siste året.   Noen investorer ventet korreksjon i februar etter et mange måneder langt rally.   Noe rallyet i gull kunne indikere. Men ingen ventet det markedet vi fikk en kollaps i markedet.

I mars ble jeg spurt på Twitter om hva en skulle gjøre i markedet. Spørsmålet kom fra en av følgerne. Jeg svarte det var mest sannsynlig med rekyl. Jeg forutså ikke størrelsen på rekylen men var heldig med timingen.

Markedet har rekylert mer enn 50% siden bunnen i mars og investorer som følger momentum har gjort det skikkelig bra.   Hvis du spør meg hva du skal gjøre vil svaret bli å ri rallyet så lenge vi har det. En skal selge når markedet raser igjen.

Noen følgere har spurt meg i det siste om tidspunktet å selge er nå. Jeg har svart at en bør være forsiktig nå etter resultatsesongen. Mine kalkulasjoner viser at det er en 60% sjanse for et mindre eller større nedsalg etter resultatsesongen (2015-2019).

I tidligere blogger har jeg fortalt dere mitt syn på korrelasjonen mellom BNP vekst og marked rallies.   Jeg har foreslått at markedene har en tendens til å gå opp under gunstige BNP.   Men hva med nå, BNP i USA falt med mer enn 30% siste kvartal og markedene skinner.   Svaret er sentralbankers trykking av penger og null rente regimer.   Denne politikken har man for å stimulere økonomien og som Nasdaq grafen viser så går børsene kraftig opp. Denne økonomiske politikken fører en for å få økonomien tilbake til sitt normale jeg.

For å oppsummere hva du bør gjøre, ri rallyet til det er sikre tegn på et nedsalg. Denne strategien har vært klok nå en god stund.

4 kommentarer til «Hvordan investere under en Pandemi»

  1. Jeg estimerte pandemi-fallet først til 30%, men så endret jeg mening når jeg så hvor «ille» det ble og trodde vi skulle ned 50% – så det ble til slutt skivebom. Ble mest overrasket over kollapsen i NOK og høyrentemarkedet. Har aldri sett noe lignende, heller ikke under finanskrisen.

    1. takk for kommentar Guru:) Selv var jeg heldig da jeg fikk spørsmål om veien videre her tidlig i vår og foreslo rekyl og hvilken rekyl vi har hatt. Spennende dette at vi er All time high i disse Korona tider. Ha en fin dag:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *