Den grønne bølgen og emisjonstrading

Siden 2010 har jeg skrevet om Tesla og andre selskaper som kan ses på som grønne.  Mange har flott avkastning i Tesla fra den gangen.  Men hva med nå i 2021 er det for sent å investere grønt.

I 2013 bunnet et av selskapene jeg har dekning av ut på $0,12.  Dette var hydrogen aksjen Plug Power.  Plug har til og med overgått Tesla i avkastning siden den gang, tradet på $53 denne fredagen.

Den grønne bølgen i økonomien og markedet har nådd helt til 2021.  Det nye nå er alle nyemisjonene vi har. At EU og andre har gått for grønn politikk har skapt massevis av nye grønne aksjer.  For eksempel at EU går for et grønnere samfunn, som å transformere EU til en hydrogenøkonomi.

På Twitter publiserte jeg en liste jeg kalte populære grønne aksjer 8. november sist år. Jeg har modifisert denne listen og tatt ut REC og satt inn Aker Offshore Wind slik at det blir en liste av nyemiterte 2020.

Det som slår meg er volatiliteten og den gode avkastningen til aksjene.  Denne gangen har jeg gått for norske aksjer.   Mine poeng vil komme klart frem også med disse norske vinnerne.

Aksjene i listen over har fått mange investorer til å kjøpe seg inn.    Disse emisjonene har blitt dekket i media og mange har vært kloke og kjøpt.

 Mitt hovedpoeng med denne bloggen er å fortelle at slik volatilitet er vanlig for slike nyemiterte aksjer.  Spesielt nå når det er i vår tid å foreta det grønne skifte.  Det har vært din jobb å se over markedet etter nye grønne aksjer og hoppe på toget før der forlater stasjonen.

Markeder med mange emisjoner er en flott mulighet til å få flott avkastning. Den beste aksjen på listen Everfuel har blitt hjulpet av den internasjonale store interessen for hydrogen aksjer.  I tillegg har selskapet en kjent norsk investor på eiersiden, Spetalen.  Betydningen av strategiske eiere har jeg forklart tidligere.  Det var Oprah Winfrey som satt i Weight Watchers da selskapet ble beste aksje på tre års sikt.

Kanskje har de som snakker om den grønne bølgen som en boble rett.    Men det er god grunn til å tro at de grønne aksjene vil gå flott en god stund til.  Det grønne skiftet vil skape god vekst for det rette selskapet.   Mitt ståsted må bli at mange av disse har en flott fremtid mens andre vil falle fra.

Verdensøkonomien forsynes 80% av fossil energi (2016)  . Skiftet til grønn økonomi vil gi en flott sjanse til superbra avkastning i de grønne aksjene.

For å oppsummere.  Se over markedet etter nye grønne aksjer og hopp på hvis de begynner å gå.  Hvorfor ikke gjøre nytte av den høye volatiliteten i nye aksjer og kanskje treffer du en av fremtidens store vinnere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *